Team PrO

Team PrO

TEAM PrO IS BEKEND! PROGRESSIEF OEGSTGEEST STELT KANDIDATENLIJST VAST

Persbericht

 

Progressief Oegstgeest (PrO) is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s.

Afgelopen maandag hebben veel leden van PrO de sneeuw getrotseerd en op een Algemene Ledenvergadering met enthousiasme ingestemd met een door de kandidatencommissie voorgestelde kandidatenlijst.
Al eerder was het verkiezingsprogramma vastgesteld.

 

Progressief Oegstgeest is al 25 jaar de lokale partij waarin GroenLinks en Partij van de Arbeid samen met onafhankelijke leden werken aan een sociaal en duurzaam Oegstgeest.

 

PrO is er trots op een lijst te kunnen presenteren met daarop zowel jong, nieuw talent als veel ervaring.

Melanie van Driel is gekozen tot lijsttrekker. Zij is 25 jaar, politicologe en docent bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden. Zij wordt algemeen beschouwd als een groot politiek talent. Haar enthousiasme en frisse blik op zaken kunnen de gemeentepolitiek in Oegstgeest nieuw elan brengen.

Melanie van Driel – lijsttrekker PrO

Als tweede op de lijst staat Ria Pasterkamp. Een ervaren en zeer gedreven raadslid. Haar dossierkennis en passie voor het raadswerk zijn van grote waarde voorde fractie. Op de nummers drie en vier staan enthousiaste nieuwkomers: Menno Welling en Nico Janssen. Op nummer 5 staat Kees Burger, die al wat langer plaatsvervangend raadslid is. Dat PrO ook wil opkomen voor de ouderen in Oegstgeest blijkt uit plek 6. Daar prijkt de naam van Ton Kohlbeck. Onder andere oud wethouder en nu erg actief in de wereld van het ouderenbeleid.

v.l.n.r. Nico Janssen, Menno Welling, Melanie van Driel, Kees Burger, Ria Pasterkamp

De lijst kent in totaal 33 namen. Hieronder vele bekende Oegstgeestenaren. De zeer gewaardeerde raadsleden Tim van Tongeren (de huidig fractievoorzitter) en Gerlof Kruidhof hebben er voor gekozen om met het raadswerk te stoppen. Zij zijn wel nog als “lijstduwer” op de lijst terug te vinden.

De kandidatenlijst is evenals het verkiezingsprogramma zijn op deze site te vinden.