Profielschets voor wethouder PrO

Profielschets voor wethouder PrO

Oegstgeest is een groen dorp met 24.000 inwoners, gelegen tegen Leiden aan. Oegstgeest is een geliefde leefomgeving met veel faciliteiten op het gebied van scholen, sportclubs, winkels, sociale en recreatieve voorzieningen.

In Oegstgeest kennen wij al 25 jaar Progressief Oegstgeest (PrO) als samenwerkingsverband tussen GroenLinks en PvdA. 

We maken met CDA en VVD deel uit van de coalitie. In de gemeenteraad zijn wij de op één na grootste partij met 4 zetels. De VVD is de grootste partij met 5 zetels, en het CDA heeft 4 zetels. Gezamenlijk heeft deze coalitie daarmee 13 van de 19 zetels in de raad. Er is een coalitieakkoord gesloten waarbij de programmapunten van PrO duidelijk herkenbaar zijn.

Door het plotselinge vertrek van onze wethouder zijn wij per direct op zoek naar een nieuwe wethouder.

Progressief Oegstgeest zoekt een wethouder met ruime bestuurlijke ervaring, die reflectief is en tegen een stootje kan. Je werkt constructief met het college en collegiaal in het college. Je onderhoudt een nauwe relatie met de fractie en je werkt aan een goede verstandhouding met de hele raad en bijbehorende commissies. We verwachten dat je communicatief sterk bent en een goede dialoog met onze inwoners kan voeren. Je bent een persoon die in staat is verbinding te leggen tussen alle verschillende partijen. 

Je kunt de boodschap – zowel goed als slecht – helder overbrengen en betrekt raad en inwoners vroeg bij nieuw beleid. Je verdedigt jouw voorstellen met overtuiging, maar bent flexibel genoeg om – indien discussie met inwoners, raad of commissies dat nodig maken – jouw voorstellen aan te passen. Je hebt leidinggevende capaciteiten voor het aansturen van het ambtelijk apparaat. Bij voorkeur ben je actief betrokken bij de gemeenschap van Oegstgeest en bekend met de problematiek van de gemeente en regio. 

Je onderschrijft het coalitieakkoord en je hebt ervaring en voldoende kennis van het werkveld ‘duurzaamheid en ruimtelijke ordening’. In het kader van collegiaal bestuur is kennis van de andere portefeuilles, zoals sociaal domein en financiën een meerwaarde.

Je brengt het progressieve gedachtengoed van PrO herkenbaar tot uitdrukking. Je bent lid van GroenLinks of de PvdA, of je wordt lid van PrO.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan een sollicitatiebrief en CV voor 23 januari 2019 naar solliciteren@progressiefoegstgeest.nl

De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op maandagavond 28 januari en dinsdagavond 29 januari. Indien je uitgenodigd wordt voor de tweede ronde, zal een tweede gesprek op korte termijn na de eerste ronde gepland worden.

Wil je meer informatie, neem dan contact op met de voorzitter van het PrO-bestuur Marja Kraakman
email: marja@progressiefoegstgeest.nl