Eerste debat: speeddate met de lijsttrekkers

Eerste debat: speeddate met de lijsttrekkers

— SPEEDDATEN IN DE BIBLIOTHEEK GROOT SUCCES —

Gisteren stelden de lijsttrekkers zich voor het eerst voor aan de inwoners van Oegstgeest in de Bibliotheek. Meer over de speeddate op sleutelstad.nl: http://sleutelstad.nl/2018/02/21/eerste-verkiezingsdebat-oegstgeest-zet-partijen-op-scherp/

Melanie haar samenvatting:

Gisteren was mijn eerste ”debat” tijdens de speeddate met kiezers in de Bibliotheek van Oegstgeest.

Tijdens mijn pitch benadrukte ik o.a. het belang van voorzieningen zoals de bibliotheek voor opgroeiende kinderen, en gaf ik aan dat wij als Progressief Oegstgeest staan voor voorzieningen die mensen verder brengen.

Voor een sociale gemeente, waar iedereen mee kan doen ongeacht de positie waarin je begint (kind van hoog of laagopgeleide ouders, arm, rijk etc.). Ik vroeg verder aandacht voor duurzaamheid en bestuurlijke transparantie/openheid. (Bron: Facebookpagina van Melanie van Driel).

 

Na dit debat werden alle lijsttrekkers door sleutelstad gevraagd zich uit te spreken over hun positie: fusie, of geen fusie met Leiden?!

Klik op de link hieronder (vanaf 1:30) om onze lijsttrekker te horen op dit onderwerp.

Korte samenvatting: fusie of geen fusie is geen doel op zich. Progressief Oegstgeest zet zich in voor de inhoud – zorg, duurzaamheid, openbaar vervoer – en zoekt daar een geschikte bestuurlijke vorm voor.

Blindstaren op fusie leidt tot haastige spoed, en dat is zelden goed, en zeker niet voor de inwoners van een kleine partner als Oegstgeest.

Blindstaren op zelfstandigheid leidt tot kwalitatief mindere voorzieningen.

Een stem op PrO is een stem voor een Open Gemeentebestuur, waarbij inhoud voor vorm gaat! De Oegstgeester gemeenschap staat daarbij altijd voorop.