Kandidatenlijst bekend

Kandidatenlijst bekend

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op maandag 29 november heeft PrO de kandidatenlijst vastgesteld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. PrO heeft gekozen voor een mix van nieuwe gezichten en ervaren kandidaten.

Huidig fractievoorzitter Melanie van Driel is wederom verkozen tot lijsttrekker van de partij. In 2018 wist zij de meeste stemmen te trekken van alle partijkandidaten voor de gemeenteraad.

Op plaats 2, 4, 6 en 7 staan vier nieuwkomers in de lokale politiek van Oegstgeest. Met hoogleraar Management Accounting Tom Groot op plek 2 kiest PrO voor een nieuwe maar ervaren kracht hoog op de lijst. Hij is al 25 jaar in Oegstgeest woonachtig. In deze tijd is hij maatschappelijk actief geweest in vele functies binnen het dorp en de regio. 

René Sepers staat op plek 4, Wil Hout op plek 6 en Dorien Scheffers op plek 7. René Sepers werkt bij de rijksoverheid, Wil Hout is hoogleraar bij de Erasmus Universiteit en Dorien Scheffers is werkzaam als Klinisch Psycholoog. 

Op plaats 3 en 5 staan twee zittende raadsleden. Nico Janssen op plek 3 was de afgelopen jaren woordvoerder op het terrein van ruimtelijke ordening, leefomgeving en groen. Menno Welling voerde als raadslid het woord op Schiphol, inclusiviteit, cultuur en sport. 

Lijstduwers Ruud Koole, Marja Kraakman en Tim van Tongeren sluiten de lijst af met 24 namen.

PrO hoopt met deze diversiteit in ervaring, politieke achtergrond en persoonlijkheden bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op een goede uitslag. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vormt Progressief Oegstgeest voor de achtste verkiezingen op rij met PvdA en GroenLinks een gezamenlijke lijst. PrO wil iedereen die zich aangetrokken voelt tot progressieve en linkse politiek met elkaar verbinden. Met vier zetels is PrO momenteel de tweede partij van Oegstgeest.