Ruud Hessing beschikbaar als lijsttrekker PrO

Ruud Hessing beschikbaar als lijsttrekker PrO

2/3 juli:
In het Leidsch Dagblad van 2/3 juli is het bovenstaande telefonisch interview met Ruud Hessing gepubliceerd. Hij zelf zegt over de titel:”Ik begrijp de kop boven het artikel wel: Ruud Hessing breekt (weer) met D66, maar die klopt niet.
Ik ben immers nu lid van PrO en dat blijf ik gewoon: ik breek dus niet met D66, maar D66 breekt met mij door uit PrO te vertrekken!’

22/23 juni:
Ruud Hessing, raadslid PrO, heeft in dit weekend bekend gemaakt dat hij zich kandidaat stelt voor het lijsttrekkerschap van PrO. Hij zegt hier zelf over:

“In 2010 heb ik mij met veel plezier en overtuiging kandidaat gesteld voor PrO.
De afgelopen jaren heeft de fractie van PrO een belangrijke rol gespeeld bij het weer (financieel) op koers krijgen van de gemeente Oegstgeest.
Het progressieve geluid in Oegstgeest is al geruime tijd bij PrO in vertrouwde handen.
En dat prettig progressieve geluid zal ook de komende periode door PrO met kracht naar voren worden gebracht.
Gelet op onder meer de bezuinigingen en decentralisatievoorstellen van het rijk is dat dringend nodig.
Ik voel mij zeer thuis bij PrO en zal mij dan ook graag kandidaat stellen als lijsttrekker voor PrO bij de verkiezingen in 2014.
Het zal duidelijk zijn dat ik met plezier het debat aanga met de andere partijen.
Dit geldt uiteraard ook voor een nieuwe partij als D66, die ik vooralsnog als “redelijk overbodig” betitel in plaats van als het redelijk alternatief.
Jammer vind ik wel de valse start van D66.
In het Witte Weekblad laat de voorzitter van D66 aantekenen dat het ambtelijk apparaat in Oegstgeest niet aan de maat is.
Een herderlijke raad aan D66 is hier op zijn plaats: neem als politicus altijd zelf de verantwoording, en schuif niet de schuld op de ambtenaren!
En dan min of nu al de conclusie van D66 dat Oegstgeest beter onderdeel kan zijn van een andere gemeente, want dan “heb je in ieder geval een direct gekozen gemeenteraad”.
Als D66 Oegstgeest kennelijk nu al bij Leiden wil voegen, dan is het goed dat de burgers van Oegstgeest tijdig op de hoogte zijn van dit voorbarige standpunt van D66!
PrO wil graag eerst uitgebreid de discussie aan met de burgers van Oegstgeest, want volgens PrO is dit onderwerp te belangrijk om alleen maar binnen de muren van het gemeentehuis te bespreken.
Hoe dan ook, volgens mij is de verkiezingscampagne 2014 begonnen!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.