Progressief Oegstgeest

Economie

 Economische activiteit lijkt in Oegstgeest bescheiden. Erg veel grote bedrijven kennen we hier niet. Mensen die in Oegstgeest werken, werken vooral in de zorg, het onderwijs en in de detailhandel. En Oegstgeest kent veel zzp’ers.

Het heeft jaren geduurd voordat er duidelijkheid kwam over het MEOB-terrein maar de kogel lijkt nu door de kerk. Er komt een bedrijventerrein, de Boeg. Een aantal particuliere ondernemers heeft het terrein gekocht. Progressief Oegstgeest ziet hier graag in de geest van Bio Science Park een hoogwaardig duurzaam bedrijvenpark verschijnen, duurzaam ingericht met op duurzaamheid gerichte bedrijven.

Progressief Oegstgeest:

  • wil dat de gemeente haar inkoopmacht gebruikt om duurzame innovaties te stimuleren en te ondersteunen op weg naar een nieuwe circulaire economie.
  • vindt het van belang dat de gemeente initiatieven rond de opwekking van duurzame energie en het vermijden van CO2-uitstoot stimuleert. We gaan binnen de gemeente met elkaar op zoek naar geschikte locaties voor windmolens.
  • Windmolens zijn voor ons bespreekbaar.
  • bepleit de oprichting van een platform voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in samenwerking met het Platform voor Ondernemers Oegstgeest (PVOO).
  • wil dat ‘de Boeg’, meer bekend als het MEOB-terrein, duurzaam wordt gemaakt en duurzaam wordt ingericht. Wij willen dat er energieneutraal wordt gebouwd, zonder nieuwe gasaansluitingen.
  • wil dat bedrijven op de Boeg worden gestimuleerd tot “green mobility” en een daarop gericht bedrijfsvervoersplan maken voor vrachtvervoer en het woon-werkverkeer van werknemers.
  • wil winkelleegstand op de Lange Voort en de Kempenaerstraat terugdringen door onder meer verruiming van de mogelijkheid dienstverleners (juridisch, gezondheidszorg, creative industry) vrijgevallen winkelruimten te laten huren.

 

Terug naar standpunten.