PrO groot voorstander van behoud Poelmeer

PrO groot voorstander van behoud Poelmeer

Persbericht dat waarschijnlijk vandaag, 27 oktober in het Leids Dagblad en woensdag in de Oegstgeester Courant zal verschijnen.
PrO is groot voorstander van het behoud van zwembad Poelmeer voor Oegstgeest.

 

Met een “zwembad-toeslag” behoudt Oegstgeest haar eigen zwembad.

In Oegstgeest hoort een zwembad.

Progressief Oegstgeest (PrO) vindt dat het uit moet zijn met het gezwabber over het zwembad. Daarom zal Progressief Oegstgeest op 6 november tijdens de begrotingsbehandeling een voorstel indienen om de OZB te verhogen met nog geen 9%.

De zwembad toeslag staat los van andere door het college voorgestelde verhogingen. De verhoging levert precies het bedrag op dat vorig jaar in de raad is genoemd als jaarlijkse gemeentelijke bijdrage aan een zwemvoorziening.

De bevolking van Oegstgeest heeft middels ruim 7.000 handtekeningen aangegeven dat ze het zwembad wil behouden. Uit een marktverkenning blijkt dat er meerdere commerciële partijen zijn die het zwembad willen en kunnen exploiteren als de gemeente jaarlijks 400.000 euro bijdraagt. Omdat dit geld er niet is moet de OZB omhoog als bijzondere vorm van crowd-funding.

Op 30 september gaven alle fracties in de raad nog aan dat ze voor behoud van het zwembad in Oegstgeest zijn. De coalitiepartijen hebben met elkaar afgesproken dat wat hen betreft de OZB in speciale gevallen omhoog kan om bepaalde voorzieningen te behouden. Fractievoorzitter van PrO Tim van Tongeren heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het voorstel op een meerderheid in de raad kan rekenen en dat er daarmee eindelijk zekerheid komt over de toekomst van het zwembad.

26 oktober 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.