Pro-actief: Bram vd Loeff

Pro-actief: Bram vd Loeff

Geen ‘participatie’ zonder Openbaar Vervoer

Mijn stelling is: geen ‘participatie’ aan de samenleving zonder mobiliteit. Om aan het werk te komen en een sollicitatiebezoek te brengen. Een ROC-cursus in Leiden te volgen. Een gesprek met een hulpverleningsinstelling, omdat je kind dreigt te ontsporen. Voorbeelden van ‘participatie’ die veronderstellen dat je die instellingen ook zelf bereiken kan. We leven in een samenleving waarin je sociale contacten al lang niet meer samenvallen met je eigen directe, fysieke omgeving. Je moet er dus als mantelzorger op uit om de zorg op je te nemen voor je chronisch zieke kleinkind aan de andere kant van Leiden.

Al dat ‘participeren’ kan niet zonder jezelf te verplaatsen. Dat geldt voor (schoolgaande) kinderen, hun (groot)ouders,  voor mensen die zich niet (meer) op de weg wagen met (brom)fiets of auto. In die gevallen is er al jaren een voorziening: Openbaar Vervoer ( OV). Dat moet voor iedereen beschikbaar blijven.
Alle plannen voor een Hoogwaardig Openbaar Vervoer, snel, frequent, comfortabel en berekenbaar zijn prima, maar ze moeten uit dezelfde pot betaald als de bus die in de woonwijken en de winkelcentra die ‘participerende’ reizigers ophaalt en weer thuis brengt.
Mijn oproep aan de gemeente is: het een niet zonder het ander. PrO kiest voor OV dat aansluit bij de behoefte. Dat is zeker ook de behoefte van de bewoners in de woonwijken.
Een kandidaat-raadslid dat het hiermee eens is verdient mijn en uw rode stip.

Bram van der Loeff
( Mede-initiatiefnemer van het Netwerk-OpenbaarVervoer Oegstgeest)

Aert van Neslaan 16 Oegstgeest.

Dit artikel is ingediend voor de rubriek: Lezers schrijven van de Oegstgeester Courant van 18 februari 2014.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.