Persbericht MEOB initiatief

Persbericht MEOB initiatief

PERSBERICHT

In 1998 verhuisde het Marine Elektronisch en Optisch Bedrijf  vanuit Oegstgeest naar Den Helder. Vanaf dat moment is het 10,7 hectare grote terrein ongebruikt gebleven, terwijl de bedrijfsbestemming erop bleef rusten. Op last van de eigenaar, het Rijksvastgoedbedrijf, zijn de gebouwen gesloopt en is het terrein voor een deel gesaneerd.

Het gemeentelijke, het regionale en het provinciale overheidsbeleid staan een herontwikkeling van het MEOB-terrein als bedrijventerrein toe. Van verschillende kanten zijn er voorstellen voor een nieuwe bestemming gepresenteerd, zonder dat dit tot concrete acties heeft geleid. De gemeente dacht tot nu toe vooral aan een relatief traditionele invulling van het terrein: decentrale detailhandel, groothandels- of transportbedrijven. De gemeente Oegstgeest wil het terrein graag ontwikkelen, maar wil zelf geen risico dragen.

Progressief Oegstgeest stelt voor het over een andere boeg te gooien: een thematisch bedrijvenpark, gericht op bedrijven die een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid: Duurzaamheidsontwikkelingspark Oegstgeest (DOPO).

Het thema duurzaamheid dient zowel de focus van de te vestigen bedrijven als de fysieke inrichting van de gebouwen en het bedrijvenpark, aansluitend op de hoogwaardige ruimtelijke kwaliteit in Oegstgeest.

Aan een belangrijk aantal van essentiële vestigingsfactoren voor een dergelijk thema bedrijvenpark is voldaan: kennisinstellingen in de nabijheid, beschikbaarheid hoogopgeleid personeel, goede (internationale) ontsluiting, aantrekkelijk woongebied.

Binnen de geldende ruimtelijke randvoorwaarden moet het mogelijk zijn tenminste 140.000 m2 bruto vloeroppervlak te realiseren. Dat kan bij volledige verhuur een jaarlijkse opbrengst van ruwweg 16 miljoen euro genereren. Tegelijk ontstaat er bij een conservatieve schatting ruimte voor 2.000 fte directe en nog eens 1.200 fte indirecte werkgelegenheid. Veel meer dan een traditioneel bedrijvenpark kan genereren.

Op 29 oktober heeft Progressief Oegstgeest het rapport aan de wethouder economie van de gemeente Oegstgeest, mevrouw Wendelien Tönjann-Levert aangeboden.

Voor vragen graag contact opnemen met:

Bestuur PrO  of 06-48739239 (JanGeert van der Post)

InitiatiefrapportMEOBPrO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.