Aankoop natuurgebied

Aankoop natuurgebied

Progressief Oegstgeest (PrO) steunt het Zuid Hollands Landschap met een bedrag van € 1.189,55 voor het aankopen van een extra stuk polder direct aansluitend aan de Veerpolder en de Klaas Hennepoelpolder in Poelgeest. Doel van deze aankoop is een verdere ontwikkeling van het daar zo rijke natuurgebied.

Deze donatie is mogelijk dankzij de zogenaamde Greenchoicegelden.

In 2003 startte Progressief Oegstgeest, samen met Greenchoice, een actie om inwoners van Oegstgeest over te halen over te stappen op alleen nog groene energie.

Inwoners, die aan deze oproep gehoor gaven, kregen de afgelopen jaren een korting van 1 eurocent op de prijs van “normale stroom”. De helft van het op deze wijze bespaarde bedrag kwam rechtstreeks ten goede aan de klant zelf. De andere helft werd aan Progressief Oegstgeest uitbetaald onder de voorwaarde dat dit zou worden aangewend voor een goed doel.

Met de donatie aan het Zuid Hollands Landschap wil Progressief Oegstgeest nog eens extra benadrukken hoe zeer zij hecht aan een groene gemeente, een beter milieu en een sociale samenleving.

Over de gift van PrO is ook bericht in het tijdschrift voor de 50.000 beschermers van het Zuid-Hollands landschap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.